Ben je het zat om iedere week weer dezelfde gerechten te bereiden? Dan ben je zeker niet de enige. Uit onderzoek blijkt dat de meeste Nederlanders te eentonig eten. Ze beschikken vaak over enkele recepten die ze vaak maken en herhalen deze iedere week opnieuw. Dit zorgt er niet alleen voor dat de smaakpapillen minder uitgedaagd worden, maar ook dat je voedingspatroon te eenzijdig wordt. Hierdoor loop je het risico om een tekort aan vitamines en mineralen op te bouwen. Daarnaast wordt koken ook nog eens een stuk minder leuk als je telkens hetzelfde maakt.

Kortom, genoeg redenen om nieuwe inspiratie op te doen. Maar waar haal je je inspiratie vandaan? Kijk je simpelweg op food near me butlon? Of zijn er nog andere manieren om je hersens te prikkelen? In dit artikel geven we enkele leuke tips.

Pinterest

Pinterest is je beste vriend wanneer je op zoek bent naar inspiratie. En dan niet alleen voor lekkere recepten, deze app wordt voor werkelijk allerlei doeleinden gebruikt. Voor het maken van moodboards en het stylen van je woning tot het delen en lezen dus van de meest heerlijke gerechten. Het grootste voordeel van deze app is dat je heel gericht kunt zoeken. Ben je een echte carnivoor? Dan heb je binnen een handomdraai allerlei lekkere vleesgerechten gevonden. Ben je op zoek naar een bepaalde wereldkeuken? Dan is dit ook eenvoudig in te voeren. Ook vegetarische en veganistische gerechten zijn in overvloed te vinden.

Sla de recepten eenvoudig op in je account en probeer minimaal één keer in de week iets nieuws uit. Je zal merken dat je hierdoor niet alleen je eigen weekmenu wat op kunt spicen, maar ook nog eens nieuwe inspiratie krijgt bij het bedenken van eigen gerechten. Wat eten we vandaag gezond en gevarieerd zeg!

Laat maaltijden bezorgen

Dit klinkt misschien een tegenstrijdige tip, maar het kan zeker zeer effectief zijn. Door gebruik te maken van food delivery Amsterdam beschik je direct over een enorm breed aanbod. Er zijn ontzettend veel verschillende restaurants die tegenwoordig over een bezorgservice beschikken. En zeker in grote steden zien we dat er hierdoor ook enorm veel cuisines vertegenwoordigd worden. Een goed moment dus om uit je comfortzone te stappen en nieuwe gerechten en wereldkeukens uit te proberen. Wellicht vind je iets wat enorm in de smaak valt en wat je anders nooit geproefd had. Vervolgens kun je deze gerechten proberen na te maken of soortgelijke recepten op zoeken. Je smaakpapillen prikkelen is soms net wat je nodig hebt om weer opnieuw geïnspireerd te worden.

Kook met wat je in huis hebt


Veel mensen zijn bang om te experimenteren. Want wat als het helemaal mislukt? Bedenk nu eens goed wat het ergste is wat er kan gebeuren. Dat iets niet lekker smaakt? Dan heb je toch altijd wel nog enkele boterhammen in huis? Je zal echt niet met trek blijven zitten. Wees daarom eens creatief met de spullen die je op dit moment in huis hebt.

Bekijk de voorraadkast, de koelkast en de vriezer en bedenk een creatief gerecht door restjes te gebruiken. Dit is niet alleen een goede manier om je creativiteit te prikkelen, maar ook om meer op je budget te letten en tevens minder eten te verspillen. Hoe creatiever jij kunt koken, hoe leuker dit zal worden. Geniet!