Verjaardag Cupcakes

Zowel op school als thuis willen je kinderen graag iets leuks uitdelen met hun verjaardag. Verjaardag cupcakes zijn origineel en ook nog eens erg lekker als traktatie. Doe eens wat anders dan alle anderen en ga zelf aan de slag om de lekkerste verjaardag cupcakes te maken. Je kunt simpele traktaties maken met frosting of je kunt gebruik maken van fondant. Als je de cupcakes uitgebreid wilt versieren dan kan je het beste voor fondant kiezen. Fondant is net zo eenvoudig te bewerken als klei. Het grote verschil tussen klei en fondant is dat je het kan opeten. Je kunt fondant kopen in de online taartenwinkels. Hierbij heb je de keuze uit verschillende kleurtjes zodat je bijna alle creaties kunt maken.

Het versieren van verjaardag cupcakes

Bij het versieren van verjaardag cupcakes kan je gaan nadenken wat je graag wilt. Eventueel kan je de hobby van de jarige gebruiken om er iets leuks van te maken. Bijvoorbeeld de afdruk van een favoriete voetbalclub op een cupcake. Of een prinses op de voorkant. Vooral door fondant te gebruiken is bijna alles wel mogelijk als het gaat om versieren. Je kunt het vaak zelf zo gek maken als je wilt. Van een complete prinses tot een stippeltjes cupcake. In het versieren van verjaardag cupcakes kan een hoop werk zitten. Begin hier dan ook tijdig aan als je een groot aantal cupcakes moet maken voor een verjaardag.

Een workshop cupcakes maken als kinderfeestje

Als je kind jarig is dan kan je cupcakes gaan uitdelen op school. Maar is het niet nog leuker om een workshop cupcakes maken bij jou thuis te geven? Haal zelf alle spullen in huis om de leukste en lekkerste cakejes te maken.

Samen met de kinderen van het kinderfeestje ga je aan de slag om beslag te maken en de cakejes te versieren. De kinderen hebben zo een gezellige middag en kunnen de cakejes als verassing mee naar huis nemen. Zo hebben ze een lekker aandenken aan leuk kinderfeestje. Dat is nog eens wat anders dan de standaard verjaardag cupcakes!

Als je een beetje handig bent in de keuken, kun je zelf dit feestje organiseren.