Gevulde bloemkool
Eens lekker op een totaal andere manier bloemkool koken: Gevulde bloemkool met gehakt. Een leuk en makkelijk bloemkool recept.
Want bloemkool staat weliswaar bekend als een erg gezonde groente, erg veel lekkere recepten kunnen niet gemaakt worden met deze groente. Door de kool te vullen zet je weer eens wat anders op tafel.
Dit recept kun je oevrigens ook maken met andere soorten bloemkool, en zelfs met een grote stronk broccoli.
Ingrediënten
Voor 4 personen bloemkool bereiden
- 1 grote bloemkool
- 150 gram gehakt
- 1 eidooier
- 1 zakje witte saus
- zout en peper
- eventueel 1/4 liter melk (voor de bereiding van de saus)
- 1 lepeltje smeerkaas
Gevulde Bloemkool recept
- Maak de bloemkool schoon door het blad te verwijderen en de bloemkool een tijdje in ruim water laten liggen.
- Neem een flinke pan en leg hierin de bloemkool in zijn geheel in het water, waaraan wat zout is toegevoegd.
- Laat de bloemkool vijf minuten koken.
- Maak intussen de gehakt aan met wat zout, peper en de eidooier.
- Laat de bloemkool goed uitlekken, gooi het kookwater niet weg!
- Druk het gehakt zo diep mogelijk tussen alle roosjes van de bloemkool.
- Doe de bloemkool met het gehakt nu terug in de pan, met de stronk naar boven en laat deze een kwartier rustig verder koken.
- Maak de witte saus aan zoals op de verpakking staat aangegeven, met water en/of melk.
- Als de saus bijna klaar is, voeg wat smeerkaas toe en laat deze in de saus smelten.
- Leg als de gevulde bloemkool gaar is, deze op een mooie schaal en giet de kaassaus erover uit.
- Lekker met gekookte aardappelen en een stukje vlees of vis naar eigen smaak.