Onmisbare kruiden en specerijen

Specerijen toevoegen aan je kookkunsten is de beste manier om je persoonlijke touch aan een gerecht toe te voegen. We hebben deze lijst met specerijen samengesteld die je moet proberen; ze zullen een heleboel smaak toevoegen aan elke maaltijd.

Kruiden en specerijen in de schappen van de kruidenwinkel. Verse kruiden en specerijen kunnen een gerecht van goed tot geweldig maken.

Als het gaat om ons kruidenrek, zijn we allemaal bekend met de basis, zoals knoflookpoeder, basilicum en oregano – die allemaal een thuis vinden in onze favoriete Italiaanse recepten. Maar er is zoveel meer in de keuken dan de standaard kruiden. Wij hebben een aantal specerijen en smaakmakers geselecteerd die je misschien niet altijd gebruikt, maar die zoveel smaak en pit aan je kookkunsten toevoegen.

Kurkuma

Sommigen noemen kurkuma een “wonderkruid”. Je hebt in de krantenkoppen vast wel eens gelezen over de gezondheidsvoordelen van deze diepgele specerij. Een scheutje kurkuma geeft elk gerecht een levendige kleur, maar gebruik het ook in je keuken voor een gezondheidsboost. Het beste is dat je niet ver uit je comfort zone hoeft te gaan om het te gebruiken; kurkuma is het geheime ingrediënt in deze honing-mosterd kippenvleugels.

Creoolse kruiden

Creole krijgt zijn smaak van cayennepeper, zout, uienpoeder en meer. Het is een beetje heet en kan je maaltijd volledig veranderen – vooral visgerechten. Je kunt alles met Creoolse kruiden kruiden, maar een van onze favorieten is deze Creoolse zwartgeblakerde kip.

Sumak

Sumac duikt vaak op in de keuken van het Midden-Oosten. De pittige, citrusachtige smaak maakt het perfect voor het toevoegen van een pop van wrangheid aan een marinade, rub, of als een eenvoudige solo kruiden zoals in deze heerlijke Armeense stijl “pizza’s.” Maar het is ook populair in kruidenmengsels; sumak is een essentieel onderdeel van za’atar, een traditioneel kruidenmengsel uit het Midden-Oosten.

Tip: Koop online Sumak gemalen bij Natural Spices

Sichuan peper

Deze smakelijke kleine specerij is niet heet zoals chilipepers dat zijn. In plaats daarvan doet de Szechuanpeper je mond tintelen en maak je je smaakpapillen klaar voor pit, wat de reden is waarom ze vaak worden gecombineerd met pepers in gerechten, zoals in deze fantastische Szechuan-garnalensalade.

Kardemom

Kardemom ken je misschien als een belangrijk onderdeel van Indiaas eten of als bakkruid, maar de unieke, aromatische smaak maakt het een geweldige specerij om een gerecht een nieuwe wending te geven.

Uitgelicht: https://www.naturalspices.nl/kardemom-peulen-heel

Met deze recepten wordt het je nieuwe favoriete ingrediënt. Je kunt zeker creatief zijn met kardemom, bijvoorbeeld door het toe te voegen aan zoete aardappelen voor iets dat net even anders is dan het alledaagse.