Onmisbare kruiden en specerijen
Specerijen toevoegen aan je kookkunsten is de beste manier om je persoonlijke touch aan een gerecht toe te voegen. We hebben deze lijst met specerijen samengesteld die je moet proberen; ze zullen een heleboel smaak toevoegen aan elke maaltijd.
Kruiden en specerijen in de schappen van de kruidenwinkel. Verse kruiden en specerijen kunnen een gerecht van goed tot geweldig maken.
Als het gaat om ons kruidenrek, zijn we allemaal bekend met de basis, zoals knoflookpoeder, basilicum en oregano – die allemaal een thuis vinden in onze favoriete Italiaanse recepten. Maar er is zoveel meer in de keuken dan de standaard kruiden. Wij hebben een aantal specerijen en smaakmakers geselecteerd die je misschien niet altijd gebruikt, maar die zoveel smaak en pit aan je kookkunsten toevoegen.
Kurkuma
Sommigen noemen kurkuma een “wonderkruid”. Je hebt in de krantenkoppen vast wel eens gelezen over de gezondheidsvoordelen van deze diepgele specerij. Een scheutje kurkuma geeft elk gerecht een levendige kleur, maar gebruik het ook in je keuken voor een gezondheidsboost. Het beste is dat je niet ver uit je comfort zone hoeft te gaan om het te gebruiken; kurkuma is het geheime ingrediënt in deze honing-mosterd kippenvleugels.
Creoolse kruiden
Creole krijgt zijn smaak van cayennepeper, zout, uienpoeder en meer. Het is een beetje heet en kan je maaltijd volledig veranderen – vooral visgerechten. Je kunt alles met Creoolse kruiden kruiden, maar een van onze favorieten is deze Creoolse zwartgeblakerde kip.
Sumak
Sumac duikt vaak op in de keuken van het Midden-Oosten. De
pittige, citrusachtige smaak maakt het perfect voor het toevoegen van een pop
van wrangheid aan een marinade, rub, of als een eenvoudige solo kruiden zoals
in deze heerlijke Armeense stijl “pizza’s.” Maar het is ook populair
in kruidenmengsels; sumak is een essentieel onderdeel van za’atar, een traditioneel
kruidenmengsel uit het Midden-Oosten.
Tip: Koop online Sumak
gemalen bij Natural Spices
Sichuan peper
Deze smakelijke kleine specerij is niet heet zoals
chilipepers dat zijn. In plaats daarvan doet de Szechuanpeper je mond tintelen
en maak je je smaakpapillen klaar voor pit, wat de reden is waarom ze vaak
worden gecombineerd met pepers in gerechten, zoals in deze fantastische
Szechuan-garnalensalade.
Kardemom
Kardemom ken je misschien als een belangrijk onderdeel van Indiaas eten of als bakkruid, maar de unieke, aromatische smaak maakt het een geweldige specerij om een gerecht een nieuwe wending te geven.
Uitgelicht: https://www.naturalspices.nl/kardemom-peulen-heel
Met deze recepten wordt het je nieuwe favoriete ingrediënt. Je kunt zeker creatief zijn met kardemom, bijvoorbeeld door het toe te voegen aan zoete aardappelen voor iets dat net even anders is dan het alledaagse.